piatok 16. septembra 2016

Sviečkovica v maslovom ceste

600 g sviečkovice, olej, soľ, mleté čierne korenie
Maslové cesto: 100 g masla, 100 g hladkej múky, ½ vajca, soľ, ocot, 4 dl vody
Odblanenú sviečkovicu posolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme odležať hodinu. Na rozpálenom oleji ju opečieme zo všetkých strán a dopečieme v rúre 15 minút tak, aby znútra bola ružová. Upečenú dáme vychladnúť. Vychladnutú natrieme bylinkovým korením.
Bylinkové korenie: Kyslú uhorku, cibuľu, sardelu, citrónovú kôru, petržlenovú vňať nadrobno posekáme a zamiešame.
Maslové cesto: Maslo spracujeme s časťou múky a urobíme štvorec hrubý 1 cm. Z múky, vajca, octu a vody pripravíme závinové cesto, ktoré dáme na 20 minút odležať do chladnej miestnosti. Potom ho rozvaľkáme na štvorec, doprostred ktorého vložíme maslové cesto, zabalíme, rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý trikrát zložíme a vyvaľkáme. Postup 3 razy zopakujeme. Cesto potom vyvaľkáme a okraje potrieme vajcom. Na cesto položíme sviečkovicu potretú blinkovým korením a zabalíme. Vložíme na pekáč, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do ružova v horúcej rúre. Upečenú sviečkovicu pokrájame, položíme na misu, obložíme vyprážanými zemiakmi, anglickou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára