pondelok 12. septembra 2016

Sviečkovica pečená v lístkovom ceste

600 g sviečkovice, 20 g masla, na htor noža soľ, mleté čierne korenie, grilovaciu koreninovú zmes, 10 g sardelovej pasty, na hrot noža estragónu, 150 g lístkového cesta, pol vajíčka na potretie, bylinková zmes
Sviečkovicu umyjeme, zbavíme tukových častí, odblaníme a dobre osušíme v utierke. Maslo vymiešame so soľou, koreninami, sardelovou pastou, bylinkovou zmesou a estragónom, potrieme ňou sviečkovicu zo všetkých strán a necháme ju odležať v chlade hodinu. Potom ju zabalíme do rozvaľkaného lístkového cesta, dáme na pekáč, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v dobre horúcej rúre do červena. Upečenú aj s cestom pokrájame na plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára