streda 14. septembra 2016

Sladká kapusta-recept

hlávka červenej kapusty, cibuľa, 2 PL masla, 1 PL vínneho octu, soľ, bobkový list, čierne korenie, 2 Čl hnedého cukru
Hlávkovú kapustu očistíme, rozkrojíme na polovice, vyrežeme hlúb a nakrájame na štvrtky. Listy rozdelíme a postupne nakrájame na rezančeky alebo kapustu nahrubo nastrúhame. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame. V tlakovom hrnci rozpustíme pri miernej teplote maslo, pridáme cibuľu a krátko podusíme. Potom pridáme ocot, cukor, vložíme kapustu, čierne korenie, bobkový list a dôkladne premiešame. Tlakový hrniec uzavrieme a kapustu v ňom dusíme 15 minút. Na koniec kapustu dochutíme soľou, cukrom a korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára