hlávka
červenej kapusty, cibuľa, 2 PL masla, 1 PL vínneho octu, soľ,
bobkový list, čierne korenie, 2 Čl hnedého cukru
Hlávkovú
kapustu očistíme, rozkrojíme na polovice, vyrežeme hlúb a
nakrájame na štvrtky. Listy rozdelíme a postupne nakrájame na
rezančeky alebo kapustu nahrubo nastrúhame. Cibuľu očistíme a
najemno nakrájame. V tlakovom hrnci rozpustíme pri miernej teplote
maslo, pridáme cibuľu a krátko podusíme. Potom pridáme ocot,
cukor, vložíme kapustu, čierne korenie, bobkový list a dôkladne
premiešame. Tlakový hrniec uzavrieme a kapustu v ňom dusíme 15
minút. Na koniec kapustu dochutíme soľou, cukrom a korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára