piatok 16. septembra 2016

Sedliacka kapustnica

1 kg kyslej kapusty, 1 kg údených klobás, 50 g sušených hríbov, 500 g bravčového mäsa, 200 g zemiakov, soľ, 20 g červenej papriky, 100 g údenej slaniny, 40 g hladkej múky, 4 dl kyslej smotany
Do 5 l hrnca dáme kapustu, sušené hríby, klobásy, na kocky pokrájané bravčové mäso, soľ, na kocky pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme. Uvarené klobásy vyberieme , pokrájame na kolieska. Slaninu roztopíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice. Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku. Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania povariť, prilejeme rozšľahanú smotanu a podávame s chlebom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára