1
kg kyslej kapusty, 1 kg údených klobás, 50 g sušených hríbov,
500 g bravčového mäsa, 200 g zemiakov, soľ, 20 g červenej
papriky, 100 g údenej slaniny, 40 g hladkej múky, 4 dl kyslej
smotany
Do
5 l hrnca dáme kapustu, sušené hríby, klobásy, na kocky
pokrájané bravčové mäso, soľ, na kocky pokrájané zemiaky,
zalejeme vodou a varíme. Uvarené klobásy vyberieme , pokrájame na
kolieska. Slaninu roztopíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou
dáme do kapustnice. Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme
zápražku. Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú
papriku, dobre premiešame a a vlejeme do kapustnice. Necháme za
stáleho miešania povariť, prilejeme rozšľahanú smotanu a
podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára