piatok 16. septembra 2016

Poľovnícke hovädzie mäso

600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 80 g tuku, 60 g údenej slaniny, 80 g cibule, 60 g mrkvy, 30 g petržlenu, 20 g zeleru, soľ, bobkový list, mleté čierne korenie, 2 zrnká nového korenia, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 50 g brusníc, ½ citróna, cukor
Z cibule, koreňovej zeleniny a tuku pripravíme základ, do ktorého vložíme prešpikované osolené a okorenené mäso. Pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list, citrónovú kôru, občas podlejeme dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy. Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Dobre povaríme a pretlačíme cez sitko. Do omáčky pridáme brusnice, cukor a citrónovú šťavu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára