piatok 16. septembra 2016

Plnené pečené kurča

kurča, 20 g masla, 2 žemle, vajce, 30 g masti, 100 g rajčiakov, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, voda
Čisté vypitvané kurča naplníme tak, že kožu na prsiach odtiahneme, pomocou lyžice naplníme plnkou na obe strany a zvyšok plnky dáme do vnútra. Otvor zošijeme, kurča posolíme, dáme na pekáč, podlejeme vodou, masťou, pečieme. Počas pečenia kurča polievame šťavou. Studené pokrájame na štvrtky, dáme na misu a obložíme pokrájanými rajčiakmi.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme vo vode namočené a vytlačené žemle, soľ, korenie, posekanú vňať, vajce a všetko spolu dobre premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára