streda 14. septembra 2016

Plnené morčacie prsia

500 g vykostených morčacích pŕs., 100 g hydinového nárezu (alebo hydinové párky)., 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku., 100 g mrkvy., väčší pór., posekaná petržlenová vňať, vegeta, morská soľ., rastlinný olej., 3 – 5 strúčikov cesnaku
4 rezne zľahka naklepeme, potrieme rozotreným osoleným cesnakom vymiešaným v troške oleja, naplníme plnkou a zviniem. Plnené rolky previažeme niťou alebo kovovými ihlami, opečieme zo všetkých strán v rozohriatom oleji, podlejeme zeleninovým vývarom, pripraveným z kocky alebo z vegety (0,25 l vody a KL vegety). Dopečieme do mäkka.
Plnka: Na oleji speníme očistený a na kolieska pokrájaný pór, nastrúhanú mrkvu na jemno, to posolíme a minútu popražíme. Potom pridáme nakrájaný hydinový nárez (párky) a mrazený alebo čerstvý zelený hrášok. Všetko zmiešame, ochutíme podľa vlastného výberu bazalkou, tymianom alebo pomletou rascou či majoránkov. Hotové morčacie prsia podávame s prílohou, ktorú tvorí pestrá zmes pokrájanej surovej zeleniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára