piatok 16. septembra 2016

Orechový veniec

3OO g hladkej múky, 2OO g hrubej múky, na hrot noža soli, 2O g droždia, 3O g cukru, 6O g masla, 2,5 dcl mlieka, 2 žĺtky
Náplň: lOO g masla, škorica, pr. cukor, 15O – 2OO g mletých vlašských orechov

Najprv si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujeme cesto a kvások. Necháme dobre vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na plát, potrieme rozpusteným, ale polotuhým maslom (aby sme ho mohli dobre natrieť v silnejšej vrstve). Cesto posypeme zmesou orechov, cukru a škorice, zvinieme uložíme na plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu narežeme. Pečieme najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernime, aby sa veniec dobre prepiekol aj vnútri. Hotový môžeme potrieť citr. polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára