sobota 17. septembra 2016

Jablkový koláč s hrozienkami

1 Heru, 4 vajcia, 120g cukru, 450g hl. múky, 1/2bal prášku do pečiva, 350g nastrúhaných jabĺk, hrozienka, oriešky apod., tuk a múku na vysypanie plechu
Tuk vymiešame s cukrom, vmiešame 4 žĺtky, pridáme hl. múku a kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na 3 časti a dáme do chladničky stuhnúť. Potom vyvaľkáme 2/3 cesta na vymastený a múkou vysypaný plech. Poukladáme naň nastrúhané jablká, posypeme namočenými jablkami, orieškami apod. Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, rozotrieme na jablká a na sneh nastrúhame zvyšnú 1/3 cesta. Pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 180°C 30-40 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára