piatok 16. septembra 2016

Hovädzie mäso s párkami

600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 100 g párkov, 80 g tuku, 100 g cibule, 20 g hladkej múky, 50 g rajčiakového pretlaku, soľ, 5 zrniek čierneho korenia, mletá červená paprika, 1 ½ dl kyslej smotany
Ostrým nožom urobíme do mäsa otvory a vložíme do nich menšiu polovicu párkov. V rajnici uoražíme na rozpálenom tuku pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, podlejeme vodou a pridáme ešte rajčiakový pretlak. Do pripraveného základu vložíme mäso, pridáme celé korenie, prikryjeme a dusíme. Občas ho podlejeme vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku, a 20 minút ešte povaríme. Mäso pokrájame, dáme na misu, polejeme omáčkou a navrch dáme zvyšné pokrájané párky opražené na tuku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára