piatok 16. septembra 2016

Hovädzie mäso na hríbikoch

600 g hovädzie mäso zo stehna, 40 g údenej slaniny, 100 g oleja, soľ, mleté čierne korenie, 40 g hladkej múky, 100 g cibule, 15 g sušených hríbikov, rasca
Mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaninyy, posolíme a okoreníme. Nadrobno posekanú cibuľu upražíme do ružova na tuku, trochu podlejeme vývarom, vložíme mäso a za občasného podlievania prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, šťavu odparíme, zaprášime múkou, upražíme do ružova, podlejeme vývarom z kostí a z uvarených hríbov. Dobre ju povaríme, pretlačíme cez sitko, pridáme uvarené posekané sušené alebo čerstvé hríbiky pokrájané na plátky a udusíme. Šťavu aj s hríbikmi necháme ešte povariť. Mäso pokrájame cez vlákna, dáme na misu a polejeme omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára