streda 14. septembra 2016

Grilované klobásy s kapustovým šalátom-recept

700 g bielej kapusty, lyžica plnotučnej horčice, 4 klobásy, 4 párky, 2 lyžice vínneho octu, lyžička cukru, lyžica sezámového oleja, mleté čierne korenie, soľ, rasca
Kapustu očistíme a nakrájame na tenké rezance. 2 dl vody ochutenej 2 lyžicami soli a lyžicou rasce prevaríme. Kapustu 3 minúty povaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Horčicu zmiešame s octom, osolíme a okoreníme. Vmiešame do ešte teplej kapusty. Klobásky a párky ihlou niekoľkokrát poprepichujeme, potrieme sezámovým olejom a grilujeme 6 cm do zhnednutia. Počas grilovania klobásky otáčame, ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára