piatok 16. septembra 2016

Gaštanový závin

1000 g gaštanov, 80 g práškového cukru, 100 g masla, 5 cl rumu, 1 dl sladkej smotany
Plnka: 200 g masla, 100 g horkej čokolády, 60 g práškového cukru, 2lyžice rumu

Gaštany nakrojíme a uvaríme vo vode. Uvarené gaštany očistíme a pomelieme na mlynčeku na orechy. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštany, rum, sladkú smotanu a dobre premiešame. Navlhčíme si obrúsok, rozprestrime na ňom gaštanovú masu na hrúbku 1 cm.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum, roztopenú čokoládu a ešte dobre vymiešame. Pripravenú plnku natrieme na gaštanovú masu, nadvihneme obrúsok a zavinieme. Závin dáme na misu a necháme zachladiť. Podávame so šľahanou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára