streda 14. septembra 2016

Biftek na nemecký sposob

200 g miešamého mletého mäsa (hovädzie, bravčové), 200 g sekaného biftekového mäsa, 5 vajec, 2 cibule, 2 sardely, 2 rajčiaky, 2 – 3 lyžice smotany, 1 lyžica masla , mleté čierne korenie, olej, soľ, petržlenová vňať.
Pomleté a posekané mäso pomiešame, pridáme jedno vajce, cibuľu posekanú nadrobno, sardely, korenie, smotanu, zmäknuté maslo a soľ. Všetko spolu dôkladne vypracujeme a necháme pol hodiny v chladničke. Potom z hmoty vyformujeme 4 ploché bifteky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji 4 – 5 minút z každej strany. Osobitne pripravíme zo 4 vajec volské oká a opražíme kolieska z jednej cibule. Opečené bifteky dáme na zohriate taniere, navrch volské oko a kolieska opraženej cibule. Ozdobíme štvrtinami rajčiakov a lístkami petržlenu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára