sobota 1. decembra 2012

Tvarohové rezance


Na tri osoby počíta sa asi pol kg múky. Múka sa zmiesi s 1 vajcom, pridá sa soľ a po troške vlažná voda. Cesto sa dobre vymiesi, urobia sa 1-2 pecne, nechajú sa chvíľu stáť,  potom sa na pomúčenej doske vyvaľkajú asi na 2 mm hrubo a nechajú chvíľu schnúť. Krájajú sa na rezance, kocky, alebo sa vykrajujú ozdobným kolieskom.
Na tvarohové rezance sa cesto krája na širšie a vyvarí v slanej vode. Potom sa vyberie, poleje studenou vodou a hneď vhodí do pripravenej horúcej masti. Dobre sa pomieša, pridá solený a pomrvený syr (tvaroh), potom kladie na misu, navrch sa dá tvaroh a smotana, nakoniec škvarky a masť z údenej slaniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára