sobota 1. decembra 2012

Cestovinové hniezda


strucik cesnaku, 4 PL olivoveho oleja, 240 g olupanych paradajok, sol, mlete cierne korenie, 400 g spagiet, 500 g paradajok, viazanicka petrzlenovej vnate, 50 g ciernych oliv bez kostky, 8 platkov prerastenej oravskej slaniny, 8 sardelovych rezov, 50 g hoblin z parmezanu
Ocisteny cesnak posekame najemno. V panvici rozohrejeme  2 PL oleja a udusime dosklovita cesnak. Pridame lupane paradajky bez stavy a dusime 10 minut. Potom zmixujeme rucnym mixerom. Na zaver osolime a okorenime.
Spagety uvarime podla navodu na obale. Paradajky sparime, osupeme, odstranime jadierka a posekame najemno. Olivy nakrajame na platky.
Odkvapkane spagety premiesame s paradajkovou omackou, pokrajanymi paradajkami, olivami a 1 PL nasekanej petrzlenovej vnate. Zvysnym olejom potrieme 8 listov pergamenoveho papiera.
Spagety skrutime do 8 hniezd a kazde polozime doprostred papiera. Navrch dame platok slaniny, sardelovy rez a posypeme nasekanou petrzlenovou vnatou. Papier poskladame do balicka a pecieme v rozohriatej rure pri 200 stupnoch asi 15 minut. Pred podavanim posypeme parmezanom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára